De reis naar planeet Adamo

Een nieuwe wereld

Stel je voor, een wereld waarin we worden omringd door daadwerkelijk functioneel design.

Wellicht maak je nu een voorstelling van imposante gebouwen, wolkenkrabbers, jouw favoriete auto of telefoon. Zoals op planeet aarde.

Inderdaad, dit zijn voorbeelden van onze indrukwekkende technologische capaciteiten en potentieel. Ja, in veel gevallen vervullen ze hun beoogde functie. Maar nee, dit is niet wat we bedoelen.

Laten we ons een wereld voorstellen waarin we geen concessies doen aan onze gezondheid en het milieu omwille van functie. Een wereld waarin landschappen op een verstandige manier worden ontworpen; in dienst van de mensheid en in harmonie met de natuur. Een wereld waarin we zorg dragen voor onze planeet, haar bewoners, en productieoverschot herinvesteren in die doelen.

Een wereld met samenlevingen die in staat zijn om gezonde relaties te onderhouden met hun omgeving. Dat is de enige wereld waarin we echt kunnen leven, en overleven.

Om dit te bereiken moeten we actie ondernemen. Zodra we in actie komen veranderen we. En wanneer we veranderen dan betekent dit dat onze cultuur transformeert.

Dit is de reis naar een planeet en cultuur om van te houden. Een duurzame cultuur.

Permacultuur

“Permaculture gives us a toolkit for moving from a culture of fear and scarcity to one of love and abundance.”

| Toby Hemenway