Achtergrond en werkwijze

Team Adamo

Adamo Permaculture is opgericht door Roy en Ruhsar. Het team wordt gecompleteerd door een samenwerkingsverband tussen professionals uit diverse vakgebieden gerelateerd aan Permacultuur.

Vanuit verschillende achtergronden, uiteenlopende ervaringen en na vorige levens in economie, data-analyse en als landbouwingenieur, hebben we een divers beeld ontwikkeld van onze maatschappij en haar systemen.

Het is inmiddels duidelijk dat we moeten veranderen. Gelukkig zijn er betere alternatieven.

Oplossingen vinden, toepassen en anderen helpen hetzelfde te doen is onze passie en ons levenswerk geworden.

Geoff Lawton

Naast een jarenlange zelfstudie en ervaringen met projecten in diverse landen en klimaatzones hebben wij een Permacultuur opleiding gevolgd bij Geoff Lawton. Protegé van Bill Mollison (grondlegger van de Permacultuur), hoofd van het Permaculture Research Institute en vormgever van wereldwijd toonaangevende projecten als Zaytuna Farm en het Greening the Desert Project.

Geoff was o.a. te zien in de Tegenlicht aflevering “Groen goud” uit 2012. Tussen minuut 26:14 en 36:40 en tussen 43:55 en 45:50 in onderstaande video kun je het interview met Geoff vinden.

 

“The greening of the desert means sowing seeds in people’s hearts and creating a green paradise of peace on earth.”

| Masanobu Fukuoka

Onze werkwijze

De evolutie van een Permacultuur systeem is een fascinerend proces. Terwijl opbrengst, diversiteit, stabiliteit en veerkracht in de loop van de tijd toenemen, neemt de hoeveelheid werk en andere input af.

Om een soepele overgang mogelijk te maken kunnen wij één of meer van de volgende diensten leveren: een grondige landschapsanalyse en holistisch ontwerp, ondersteuning tijdens de implementatie en gedetailleerde beheerplannen. Daarnaast is het mogelijk om een online of on-site consultancy in te plannen.

Ook om Permacultuur te integreren in een bedrijf, organisatie of stedenbouw zijn we beschikbaar, voor het doen van aanbevelingen of de uitwerking van gedetailleerde voorstellen.

We vinden het belangrijk (om te vermelden) dat de opbrengsten die we met dit werk verdienen direct ten goede komen aan de planeet die we voorstellen.

Elk project is uniek, daarom bieden we geen gestandaardiseerde aanpak. Neem voor meer informatie of het maken van een afspraak contact met ons op. We kijken ernaar uit!

“If people can see that.. They can just quietly start withdrawing and doing other things, and that they’ll be better off as a result.. Then that’s an immediate gain for the early adopters.”

| David Holmgren